Snickerskake

Link til originalpost

Når jeg var liten var de to beste kaken jeg fikk suksessterte og snickerskake. Og i mange år har jeg tenkt at jeg skulle lage den, men vært usikker på om jeg fikk det til. Så på Mandag tok jeg meg en gåtur med minsten og handlet inn det jeg trengte.

Og jeg angrer ikke et sekund, for maken til god kake!! (Helt fritt for selvskryt her altså). Det salte og søte sammen er så godt. Etter jeg delte bilde på snap (frujacobsenno, for de som vil følge meg der) så fikk jeg masse tilbakemeldinger på at de ville ha oppskrift. Så her kommer den.

Snickerskake-bunn:

6 eggehvitter

5 dl sukker

1 pk (350 gr) polly peanøtter

1 pk (200 gr) ritz

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

 Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk til du får en tykk marengs.

Knus Ritz-kjeksen ved å klemme på posen. Knus peanøttene ved å slå på dem med en kjøtthammer eller kjevle (ha en pose rundt så det ikke spruter på hele kjøkkenet. Du kan også bare ha de hele. Vend det forsiktig inn i marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker.

Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 20-25 min. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl i formen. Hvelv forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.

Snickerskake-glasur:

6 eggeplommer

100 gram melis

100 gram smør

200 gram kokesjokolade ( mørk eller lys, det spørs hva du liker best)

Pisk eggeplommer og melis til tykk eggedosis.

Smelt smøret i en liten kjele. Ha i sjokoladen i biter og la den smelte i smøret. Rør blandingen jevn og avkjøl til lunken. (sett gjerne kjelen i kaldt vann for at det skal gå raskere)

Ha sjokoladesmøret i eggedosisen.

Avkjøl glasuren i kjøleskapet (eller kaldt vann) til den har en tykk og smørevennlig konsistens.

Smør glasuren over kaken og del kaken opp i firkanter.

Snickerskake

Innlegget Snickerskake dukket først opp på Fru Jacobsen.