Kyllingwok med hjemmelaget woksaus

Link til originalpost

Her om dagen la jeg ut dette bildet på snap av vår Kyllingwok, og jeg fikk flere meldinger om oppskrift. Så da deler jeg den med dere her inne. Det er så utrolig godt, og alt ble spist opp.

Her hjemme ELSKER vi wok. Og de fleste gangene ender vi opp med å bare wokke grønnsakene og kjøttet, også heller vi over litt soyasaus. Men det kan bli litt spiss smak for ungene. Men, våre spiser det. Jeg bestemte meg derfor å lage en woksaus har om dagen som jeg laget for mange år siden, og den er så god.

Ingredienser:

Kyllingfilet (eller annet kjøtt)

2 poser wokgrønnsaker classic (bruk den typen dere liker best, eller bruk rå grønnsaker)

100 g Bygg-gryn

Ingredienser til sausen:

1 liter kraft (vann + buljong av valgfri smak)

1ss honning

3 ss soyasaus

1 ss eddik

1 ss Solbærsaft (kan sløyfes)

2 ss maisenna

Slik gjør du:

1. Wok kjøttet og legg det for seg selv. Wok grønnsakene til de er gjennomvarme. Ha kjøttet tilbake sammen med grønnsakene. Kok bygg-grynene for seg selv og ha de oppi rett før du heller i ingrediensene til sausen.

2. Bland alle ingrediensene til sausen. Bortsett fra maisenna, den blander du i en kopp kaldt vann.

3. Ha alt sammen i pannen og la det koke opp. Så sper du på med maisenna til det tykner. Vipps så her du ferdig mat som smaker deilig.

Kyllingwok er sunt og godt. Og det kan spises i hverdagen og i helg

Innlegget Kyllingwok med hjemmelaget woksaus dukket først opp på Fru Jacobsen.